opc_loader
Snel zoeken
€ 12
€ 425
Geschikt voor:
Verrekijkers

Telescoop accessoires

Als je een telescoop hebt aangeschaft, wil je deze natuurlijk uitbreiden of aanvullen met professionele accessoires. Telescopen komen in allerlei soorten en maten en zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Daarom hebben wij dan ook verschillende accessoires voor diverse telescopen voor jou op een rijtje gezet. Met het gebruik van accessoires kun je de ervaring verruimen en verbeteren. Voorbeelden van accessoires voor de telescoop zijn oculairs, lenzen en filters.

Artikel 1 tot 15 (van de 15 artikelen). Resultaat:1
74,95
Dit Konus prisma geeft een rechtopstaand beeld, maar het prisma verscherpt ook nog eens extra en...
74,95
Deze Barlowlens van het gerenommeerde Konus is een accessoire voor je telescoop. Deze lens vergroot...
54,95
Je wilt de waarnemingen die je met je telescoop doet ook vast leggen op foto? Dat kan met deze...
39,95
Met deze elektrische focus-module stel je onwijs makkelijk het beeld van...
14,95
Als je de maan wilt observeren, heb je een maanfilter nodig. Zonder filter is het maanlicht vaak te...
14,95
Het beeld wordt door een telescoop standaard omgekeerd weergegeven. Met een omkeerlens wordt dit...
64,95
Met deze CCD Beeld Oriëntatie Adapter kun je een CCD-camera op je telescoop aansluiten. Deze...
64,95
Deze zachte, blauwe draagtas van Meade is geschikt voor het meenemen of opbergen van uw DLX statief...
124,95
Dit 9mm verlicht centreeroculair van Meade / Plössl, is het beste product in zijn categorie....
34,95
Wil je de maan observeren? Dan heb je een maanfilter nodig. Zonder een neutrale maanfilter is het...
204,95
Deze professionele set van Olivon bestaat uit hoogwaardige Plössl oculairs en filters, die...
399,95
Deze professionele kit met oculairs en filters van SWA zijn geschikt voor spiegel- en...
Artikel 1 tot 15 (van de 15 artikelen). Resultaat:1

Oculairs

Een goede oculair bepaalt in grote mate de kwaliteit van de waarneming die je met je telescoop doet. Met een oculair kun je namelijk de vergroting en de kwaliteit van de beeldweergave aanpassen. Oculairs van telescopen zijn vaak verwisselbaar. Door een ander oculair te plaatsen, kan je een geheel ander beeld ervaren. Met name de Olivon Plössl oculairs zijn zeer hoogwaardige onderdelen, vervaardigd uit de meest kwalitatieve en heldere glasmaterialen.

Lenzen

Een telescoop die bestaat uit twee positieve lenzen, draait het beeld om. Om een rechtopstaand beeld te verkrijgen zijn enkele accessoires nodig, zoals omkeerlenzen of omkeerprisma’s. Met positieve lenzen geniet je van een betere beeldkwaliteit en een hogere maximale vergroting dan met negatieve lenzen. Een negatieve lens geeft daarentegen wel een rechtopstaand beeld. Voor deze telescopen heb je dan ook geen omkeerlenzen of omkeerprisma’s nodig.

Filters voor de telescoop

Niet elk hemellichaam is hetzelfde. Dat is net wat het universum zo bijzonder maakt. Om bepaalde planeten en oppervlaktes met een beter contrast te kunnen waarnemen, kun je gebruikmaken van allerlei kleurfilters voor de telescoop. Als je Mars gaat observeren, kun je een geelfilter toepassen. Dit zorgt ervoor dat je de wolken op Mars goed zichtbaar in beeld krijgt. Een oranje filter kun je gebruiken om de contrasten van het maanlandschap te verbeteren.

Zoekers en scherpstellers

Het is niet altijd even gemakkelijk om een element in de ruimte op te sporen met een telescoop. Om dit gemakkelijker te maken, kun je gebruikmaken van bepaalde accessoires in de vorm van zoekers. Deze hebben een iets minder hoge vergrotingsfactor dan een telescoop, hierdoor ervaar je een breder gezichtsveld om te zoeken naar een bepaald element. Ook hebben wij scherpstellers in ons assortiment die helpen om het beeld dat weergegeven wordt maximaal scherp te stellen.

Camera-adapters en andere accessoires

Natuurlijk wil je de waarnemingen die je doet met de telescoop vastleggen op beeld en delen met vrienden en familie. Om dit mogelijk te maken, bieden wij tal van camera-adapters aan. Met deze adapters kun je gemakkelijk je ervaringen vastleggen op de harde schijf. Naast deze accessoires vind je op deze pagina ook nog draagtassen en andere toebehoren voor de telescoop. Kun je de juiste accessoires toch niet vinden? Neem dan contact op met onze klantenservice en wij zullen er alles aan doen om het product te vinden.

Gratis verzending

DPD pakketpost met

Track & Trace mogelijkheid.

dpd

 Gratis verzending!

Binnen Nederland

Betaalgemak

betaalgemak

Recensies
Geen reviews