opc_loader

Kamperen in Afrika: wat heb je nodig?

Verrekijker Afrika

Ben je van plan om binnenkort naar Afrika af te reizen? In dat geval is een goede voorbereiding essentieel! Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een mooie verrekijker, waarmee je de Big Five kunt spotten op de Afrikaanse savannes. Ook het afsluiten van verzekeringen is essentieel. Verzekeringen die je zou moeten afsluiten zijn een reis- en annuleringsverzekering. In dit artikel vertellen we je meer over hetgeen je nodig zal hebben bij een vakantie naar Afrika. Je wilt immers voorkomen, dat je tijdens deze prachtige reis tegen onaangename verassingen aanloopt als gevolg van een slechte voorbereiding!

Tip: zoek eens op internet naar de reisverhalen van andere toeristen, die de afgelopen jaren naar Afrika zijn geweest. Het kan je een beeld geven van de mooiste plekjes op dit continent, om in combinatie met je verrekijker tot prachtige vergezichten te komen. Naar welke landen in Afrika ga jij?

Een goede verrekijker kopen voor je reis

Zoals inmiddels meermaals beschreven werd, mag een goede verrekijker niet in je koffer ontbreken. Afrika heeft je van alles te bieden op het gebied van flora en fauna! Doordat de meeste dieren hier behoorlijk gevaarlijk zijn, kun je helaas niet al te dicht in de buurt van de dieren komen. Met een verrekijker heb je toch een goed zicht op de Big Five en verschillende andere Afrikaanse planten en dieren. Bij de aanschaf van een verrekijker zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk aan de vergroting van de verrekijker, het type verrekijker, de diameter van het objectief, enzovoorts. Gebruik de filters in onze webwinkel, om te zien welke verrekijker geschikt is voor een reis naar Afrika.

Gadgets voor tijdens het kamperen

Een verrekijker is niet de enige gadget, die goed van pas komt tijdens het kamperen. Denk bijvoorbeeld ook aan een externe accu! Met een externe accu heb je overal en altijd de beschikking over stroom, om bijvoorbeeld je telefoon op te laden. Zo kun je in geval van nood altijd iemand bereiken. Ook een zaklamp kopen is een goed idee, wanneer je wilt gaan kamperen. Met een zaklamp voorkom je dat je in struiken loopt, dat je valt over een obstakel, of dat je bijvoorbeeld in de buurt van slangen of andere gronddieren loopt.

Verzekering voor je verrekijker afsluiten

Je wilt voorkomen dat je dure verrekijker gestolen wordt tijdens je reis door Afrika. Helaas is het niet altijd mogelijk om dit te voorkomen. Daarbij loop je vanzelfsprekend altijd het risico, dat je verrekijker beschadigd raakt door onvoorziene omstandigheden. In dergelijke situaties ben je blij, als je een reisverzekering hebt afgesloten. Een reisverzekering beschermt je tegen dergelijke kosten. Ook medische kosten in Afrika worden gedekt vanuit je reisverzekering. Naast een reisverzekering zou je het afsluiten van een annuleringsverzekering kunnen overwegen.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.