opc_loader

Roodkeelnachtegaal in Nederland

Roodkeelnachtegaal in Nederland

De Roodkeelnachtegaal is een vogel die tot op 16 januari 2016 nog nooit gezien is in Nederland. De vogel werd gespot in een tuin in Hoogwoud.

De eigenaar van de tuin vroeg op Facebook of iemand wist wat voor vogel het was; binnen 5 seconden werd er volop gereageerd. Even later kwamen er zelfs mensen over de schutting heen om te kijken naar de vogel.

Volop belangstelling

Uiteindelijk heeft de eigenaar van de tuin alles goed weten te regelen: de eigenaar vroeg 5 euro entree en al snel ontstond er een hele rij voor het huis met vogelliefhebbers die allemaal een foto wilden nemen. De roodkeelnachtegaal is voor vogelliefhebbers de “Holy Grail”. Het is een extreem zeldzame vogel in Europa en daarnaast ook zeer mooi. Mensen stonden uren in de rij om dit vogeltje van nog een 20 centimeter lang te komen bekijken.

Een wild expemplaar?

Volgens de Vogelbescherming ging het hoogst waarschijnlijk om een echt wild exemplaar in plaats van een ontsnapte vogel. De Roodkeelnachtegaal komt normaal gesproken in Siberië voor en overwinteren in Zuidoost-Azië. Maar omdat Nederland dit jaar een warme winter heeft gehad, was er nog voldoende eten voor de vogel.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.