opc_loader
Snel zoeken
€ 79
€ 2005
Vergroting
Toepassing
Coating
Diameter objectief
Verlichting
Waterdicht
Twistup oculairen
Statiefaansluiting
Dikte buis
Geschikt voor:
Verrekijkers

Richtkijkers

Een richtkijker of rifle scope is een onontbeerlijk hulpmiddel tijdens het jagen. Dit geweldige instrument helpt u om van op grote afstand steeds raak te schieten. Verrekijkerzaak.nl biedt u een uitgebreid assortiment aan kwalitatieve rifle scopes van uitsluitend topmerken. Zowel verlicht als onverlicht, met verschillende soorten dradenkruis en verschillende montagerails.

Artikel 1 tot 21 (van de 21 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 21 (van de 21 artikelen). Resultaat:1

Vortex richtkijkers

Vortex is een wereldwijd gekend en gegeerd merk in optica, gevestigd in Winsconsin (USA). Hun primaire doel is om superdegelijke optica af te leveren voor een correcte prijs. Vortex rifle scopes behoren dan ook tot het betere segment vanwege hun solide body, waterdichtheid en nauwkeurigheid.

Konus richtkijkers

Konus is een Italiaans merk en producent van de gewaardeerde Konus telescopen en verrekijkers. Ook bij de productie van hun rifle scopes, houden ze zich vast aan hun hoge standaarden. Het fijne aan dit merk is dat ze zowel zeer goedkope basismodellen in het assortiment hebben, maar evengoed professionele richtkijkers;

Afstand

Afhankelijk van de gemiddelde schietafstand, is het belangrijk om een richtkijker aan te schaffen met de juiste vergrotingsfactor. Voor jacht van op korte afstand, volstaat vaak een vergroting tot 3x. Met een vergroting tot 10x kunt u echter al richting de 500m gaan.

Dradenkruis

Het dradenkruis het belangrijkste element van de richtkijker. Indien deze goed afgesteld staat, kunt u de prooi precies in het vizier nemen. Om in alle lichtomstandigheden goed te kunnen jagen, zijn veel van onze rifle scopes uitgerust met een rode én blauwe verlichting.

Verticale afstelling

De afstelling van de rifle scope gebeurt door middel van de “turrets” of draaiknoppen. De meeste basismodellen zijn uitgerust met ¼ MOA turrets. Richtkijkers voor schoten vanaf een grotere afstand zijn uitgerust met 1/8 MOA turrets gezien deze een specifiekere afstelling vereisen. Dit is nodig gezien de kogelbaan, afhankelijk van de schietafstand, niet altijd gelijk is aan de rechte lijn die de rifle scope volgt. Daarom is het belangrijk om gebruik te maken van deze afstellingen. De term MOA staat voor “Minutes of Angle”. Één minuut is in dit geval 1/60e van een graad. Een praktijkvoorbeeld vanaf 50m gaat als volgt: de afstand tot het doelwit is de straal van de “cirkel”. De omtrek (2 x straal x 3,14) bedraagt dan 314m. 1° van deze cirkel is op zijn beurt 0,87m. 1 minuut van deze graad betekent dat we precies 0,0145m (of 1,45cm) hoger of lager zullen schieten als we bij een ¼ MOA turret 4 kliks zullen draaien, gezien 4 kliks dan 1 MOA bedraagt.

Bereikbaar

E: contactformulier

T: 0514 - 59 39 12

Bereikbaar

Elke werkdag van

10:00 tot 16:00 bereikbaar.

Beoordelingen
Gratis verzending

DPD pakketpost met

Track & Trace mogelijkheid.

dpd

 Gratis verzending!

Binnen Nederland

Betaalgemak

betaalgemak

Recensies
Geen reviews